Izaberite stranicu

Градско такмичење у пружању прве помоћи одржано је у суботу, 8. априла 2023. године у Установи за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, са почетком у 10.00 часова.

Пре почетка такмичења екипа петлића, најмлађих чланова Црвеног крста Новог Сада, ревијално је показала шта су научили из прве помоћи.

На почетку такмичења све такмичаре и госте поздравио је начелник Јужнобачког управног округа, Милан Новаковић, као и директор СОС Дечијег села „др Миорад Павловић“ Сремска Каменица, Мирко Јанкелић. Такмичење је отворио председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник др Братољуб Бркљача, са поруком да су сви учесници такмичења победници.

Комисија за прву помоћ Црвеног крста Новог Сада је осмислила полигоне и организовала такмичење. Посебно велики допринос су дали волонтери Црвеног крста Новог Сада који су учествовали у организацији, као и волонтери из програма реалистичког приказа повреда, обољења и стања. Допринос успешној реализацији такмичења дали су и волонтери из програма Промоција хуманих вредности, Спасилаштва на води и Програма борба против трговине људима.

На Градском такмичењу у пружању прве помоћи учествовали су и драги гости, односно екипа омладине Црвеног крста Суботица и екипа омладине Црвеног крста Зрењанин. Наведене организације су предводили секретар Црвеног крста Зрењанин, Александра Танасијевић и секретар Црвеног крста Суботица, др Синиша Трајковић.

Резултате такмичења у категорији пдмлатка саопштила је потпредседница Црвеног крста Новог Сада Александра Бер Божић, а у категорији омладине прим. др Биљана Савић, председница Комисије за здравство. У свом обраћању честитале су победницима и захвалиле се свима који су помогли успешну реализацију такмичења.

Пласмани:

Екипе подмлатка:
1. Чаробњак – ОШ „Васа Стајић“
2. Чика Јова – ОШ „Коста Трифковић“, ОШ „Душан Радовић“, ОШ „Иван Гундулић“ и ОШ при гимназији „Јован Јовановић Змај“
3. Маслачак – ОШ „Ђорђе Натошевић“, ОШ „Јожеф Атила“, ОШ „Петефи Шандор“, ОШ „Светозар Марковић Тоза“ и ОШ „Иво Лола Рибар“
4. Плави чуперак – ОШ „Петефи Шандор“, ОШ „Јожеф Атила“ и ОШ „Васа Стајић“
5. Колибри – ОШ „Жарко Зрењанин“, ОШ „Јожеф Атила“ и ОШ „Васа Стајић“
6. Змај – ОШ „Петефи Шандор“

Екипе омладине:
1. Пужић – Медицинска школа „7. Април“ и Средња школа „Светозар Милетић“
2. Дуга – Медицинска школа „7. Април“ и гимназија „Светозар Марковић“
3. Луња и Маза – Медицинска школа „Хипократ“
4. Калимеро – Електротехничка школа „Михајло Пупин“, гимназија „Јован Јовановић Змај“, гимназија „Исидора Секулић“, гимназија „Лаза Костић“ и гимназија „Светозар Марковић“
5. Екипа Медицинске школе из Братиславе-ревијално
6. Екипа Црвеног крста Зрењанин-ревијално
7. Екипа Црвеног крста Суботица-ревијално

Црвени крста Новог Сада се захваљује Заводу за хитну медицинску помоћ Нови Сад, Ватрогасном савезу Града Новог Сада-ДВД Будисава, МУП-у Србије-Управи за ванредне ситуације у Новом Саду, Мото клубу „НС Рајдерс Србија“ а посебно љубазним домаћинима, запосленима у Дечијем селу који су дали немерљив допринос у успешној реализацији такмичења.

Првопласиране екипе у обе категорије ће представљати Црвени крст Новог Сада на Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, које ће бити одржано почетком јуна 2023. године у Кикинди.

Pin It on Pinterest