Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у оквиру акције „Један пакетић много љубави”, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, Credit Agricole банком Србије, основном школом „Марија Трандафил“ из Ветерника и Ватерполо клубом Војводина поделио 1400 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица.
Пакетићи су подељени следећим институцијама, удружењима и лицима:
1. Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” ‘- 200 пакетића;
2. Дневном центру школе за основно и средње образовање „Милан Петровић”- 70 пакетића
3. Вишечланим, социјално угроженим породицама – 101 пакетића у просторијама Црвеног крста Новог Сада;
4. Деци корисника Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада – 205 пакетића;
5. Центру за породични смештај и усвојење – 110 пакетића;
6. Центру за социјални рад Града Новог Сада – 100 пакетића: Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”) и Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању;
7. Дечијем селу „Др Милорад Павловић” – 80 пакетића;
8. Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин – 60 пакетића;
9. Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа – 41 пакетића;
10. Удружењу за подршку особама са Дауновим синдромом – 35 пакетића;
11. Удружењу грађана „Сунце” за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа – 51 пакетић;
12. Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис” – 40 пакетића;
13. Градској организацији слепих Нови Сад -19 пакетића;
14. Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада – 22 пакетића
15. Организацији Глувих Нови Сад – 29 пакетића
16. Националном удружењеу родитеља деце оболеле од рака- Нурдор – 40 пакетића
17. Удружењу грађана „Срећа” – 20 пакетића
18. Удружењу за подршку особама са инвалидитетом „Различак“ Каћ – 15 пакетића
19. Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада – 12 пакетића
20. Деци из социјално угрожених породица – 150 пакетића из донације Ватерполо клуба Војводина
Дана 17. децембра 2019. године, у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави” Црвени крст Новог Сада се укључио у поделу пакетића деци са сметњама у развоју, коју традиционално организују Credit Agricole банка Србије, Lafarge Србија и Новосадски сајам уз подршку партнера. Око 200 малишана из ШОСО „Милан Петровић” је уживало у представи која је реализована у оквиру хуманитарног пројекта „Новогодишња кутија”. Након прелепе новогодишње представе, Деда мраз и његови помагачи –чланови теренске јединице Црвеног крста Новог Сада су деци уручили новогодишње поклон пакетиће. Жеља свих нас је била да обрадујемо малишане и да на најлепши начин дочарамо дух божићних и новогодишњих празника.
Дана 22. децембра 2019. године, Црвени крст Новог Сада је учествовао у акцији Ватерполо клуба Војводина „Хуманитарно црвено-бело вече” на базену Слана бара, где су ревијалне утакмице одиграле све селекције Клуба. Улаз је био бесплатан, тако да су наши суграђани донирали добровољне новчане прилоге, слткише, сланише и новогодишње пакетиће који ће бити уручени социјално угроженој деци поводом предстојећих празника.
Дана 23. децембра 2019. године у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави”, Црвени крст Новог Сада је уручио деци која бораве у Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”) у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, новогодишње пакетиће које су са пуно љубави припремили ученици основне школе „Марија Трандафил” из Ветерника. Малишани из „Сигурне куће” су се јако обрадовали играчкама, слаткишима и гардероби коју су добили од својих вршњака.
Дана 25. децембра 2019.године, Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада поделио новогодишње пакетиће Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа, Удружењу грађана „Сунце”за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа, Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин, Центру за породични смештај и усвојење, Дневном центру школе за основно и средње образовање „Милан Петровић”, Дечијем селу „Др Милорад Павловић”, Организацији Глувих Нови Сад, Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”), Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању, у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис”, Удружењу за подршку особама са Дауновим синдромом, Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада, Удружењу грађана „Срећа”, Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада и Удружењу родитеља деце оболеле од рака- Нурдор.
Дана 26. децембра 2019. године Црвени крст Новог Сада је у оквиру програма Народне кухиње, који се реализује у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, организовао поделу новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници Народне кухиње. Традиционално, и ове године у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ малишанима су поклоне уручили Деда Мраз са својим помагачима-млади волонтери Црвеног крста Новог Сада. На пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње, у Футошкој 14 и Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67, подељено је укупно 205 пакетића, који ће деци улепшати предстојеће празнике.
Подели новогодишњих пакетића су присуствовали: члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић, помоћница градоначелника за социјална питања Љиљана Коковић, в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Вера Гркавац као и представници медија.
Истог дана у оквиру акције „Један пакетић – много љубави”, Црвени крст Новог Сада је Удружењу за подршку особа са инвалидитетом „Различак Каћ” поделио нововогодишње пакетиће.
Дана 27. децембра 2019. године, малишанима из вишечланих, социјално угрожених породица Деда Мраз је у просторијама Црвеног крста Новог Сада уручио новогодишње пакетиће, а празнично весеље су уприличили директор Ватерполо клуба Војводина Марко Ћук и репрезентативац Мирел Ћатовић.

Pin It on Pinterest