Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у оквиру акције „Један пакетић много љубави”, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, Црвеним крстом Србије, Credit Agricole банком Србије, основном школом „Марија Трандафил“ из Ветерника поделио 1300 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица.
Пакетићи су подељени следећим институцијама, удружењима и лицима:
1. Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” ‘- 400 пакетића;
2. Вишечланим, социјално угроженим породицама – 210 пакетића у просторијама Црвеног крста Новог Сада;
3. Деци корисника Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада – 130 пакетића;
4. Центру за породични смештај и усвојење – 110 пакетића;
5. Центру за социјални рад Града Новог Сада – 100 пакетића: Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”) и Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању;
6. Дечијем селу „Др Милорад Павловић” – 80 пакетића;
7. Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин – 60 пакетића;
8. Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад – 46 пакетића;
9. Удружењу за подршку особама са Дауновим синдромом – 44 пакетића;
10. Удружењу грађана „Сунце” за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа Нови Сад – 43 пакетића;
11. Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис” – 32 пакетића;
12. Градској организацији слепих Нови Сад -25 пакетића и
13. Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада – 20 пакетића.
Дана 08. децембра 2017. године, Црвени крст Новог Сада се укључио у поделу пакетића деци са сметњама у развоју, коју традиционално организују Credit Agricole банка Србије и компанија METRO Cash & Carry уз подршку партнера. Око 200 малишана из ШОСО „Милан Петровић” је уживало у представи која је реализована у оквиру хуманитарног пројекта „Новогодишња кутија”. Након прелепе новогодишње представе , Деда мраз и његови помагачи –чланови теренске јединице Црвеног крста Новог Сада су деци уручили новогодишње поклон пакетиће. Жеља свих нас је била да обрадујемо малишане и да на најлепши начин дочарамо Дух божићних и новогодишњих празника.
Дана 18. децембра 2017.године, Црвени крст Новог Сада је уручио новогодишње пакетиће Центру за породични смештај и увојење, школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” и Дечијем селу „Др Милорад Павловић”.
Дана 19. децембра 2017.године, Црвени крст Новог Сада је поделио новогодишње пакетиће Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин, Прихватилишту са прихватном станицом за децу и омладину („Сигурна кућа”), Прихватилишту са прихватном станицом за жене и децу угрожену породичним насиљем („Сигурна женска кућа”) и Дневном боравку за децу и омладину са поремећајем у друштвеном понашању, у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада.
Дана 22. децембра 2017. године, Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са ОШ „Марија Трандафил“ из Ветерника прикупио и уручио новогодишње пакетиће деци која бораве у „Сигурној кући” у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада. Малишани из „Сигурне куће” су се јако обрадовали играчкама, слаткишима и гардероби коју су добили од својих вршњака
Истог дана у оквиру Акције, настављена је подела пакетића Удружењу дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад, Удружењу грађана „Сунце” за церебралну и дечију парализу Јужнобачког округа Нови Сад, Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис”, Удружењу за подршку особама са Дауновим синдромом и Градској организацији слепих Нови Сад.
Дана 26. децембра 2017.године, Деда Мраз и његови помагачи –чланови теренске јединице Црвеног крста Новог Сада су поделили новогодишње поклоне корисницима Дневног боравка Удружења за МНРО Града Новог Сада.
Дана 28. децембра 2017. године Црвени крст Новог Сада је у оквиру програма Народне кухиње, који се реализује у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, организовао поделу новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници Народне кухиње. Традиционално, и ове године у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ малишанима су поклоне уручили Деда Мраз са својим помагачима-млади волонтери Црвеног крста Новог Сада. На пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње, у Футошкој 14 и Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67, подељено је укупно 130 пакетића, који ће деци улепшати предстојеће празнике.
Подели новогодишњих пакетића су присуствовали: члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић, помоћница градоначелника за социјална питања Љиљана Коковић, в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Вера Гркавац као и представници медија.
У периоду од 25. до 29. децембра 2017. године 210 малишана из вишечланих, соијално угрожених породица је добило пакетиће у просторијама Црвеног крста Новог Сада.

Pin It on Pinterest