Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је у оквиру акције „Један пакетић много љубави”, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, Credit Agricole банком Србије, Центром страних језика „Buena Vida”, Oсновном школом „Марија Трандафил“ из Ветерника, Центром за основну полицијску обуку Сремска Каменица, Компанијом Lidl Србија и уз помоћ донацијa грађана поделио 1270 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица.
Пакетићи су подељени следећим институцијама, удружењима и лицима:
1. Школи за основно и средње образовање „Милан Петровић” – 96 пакетића;
2. Дневном боравку школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” Нови Сад – 76 пакетића
3. Вишечланим, социјално угроженим породицама – 162 пакетића у просторијама Црвеног крста Новог Сада;
4. Деци корисника Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада – 177 пакетића;
5. Центру за породични смештај и усвојење – 127 пакетића;
6. Центру за социјални рад Града Новог Сада – 153 пакетића: Прихватилишту за децу „Сигурна дечија кућа” и Свратишту за децу и младе Града Новог Сада
7. Установи за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић” Сремска Каменица – 80 пакетића;
8. Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин – 24 пакетића;
9. Удружењу Дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад – 37 пакетића;
10. Удружењу за подршку особама са Даун синдромом Нови Сад – 34 пакетића;
11. Удружењу грађана оболелих од церебралне и дечије парализе, „Сунце” – Јужнобачког округа Нови Сад – 47 пакетића;
12. Удружењу оболелих од мултипле склерозе Јужнобачког округа „Мултис” – 40 пакетића;
13. Градској организацији слепих Нови Сад – 10 пакетића;
14. Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада – 43 пакетића
15. Организацији Глувих Нови Сад – 60 пакетића;
16. Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – Нурдор – 30 пакетића
17. Удружењу грађана „Срећа” – 25 пакетића
18. Удружењу за подршку особа са инвалидитетом „Различак Каћ” – 19 пакетића
19. Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада – 20 пакетића и
20. Удружењу параплегичара и квадриплегичара новосадског региона – 10 пакетића.
У оквиру акције „ Један пакетић-много љубави” 21. децембра 2021. године Црвени крст Новог Сада је уручио пакетиће из хуманитарног пројеката „Новогодишња кутија”, коју традиционално и са пуно љубави организују запослени из Credit Agricole банка Србије. Малишанима са сметњама у развоју из ШОСО „Милан Петровић” пакетићи су подељени у школи 23. децембра 2021. године. Жеља донатора је била да обрадују малишане и да на најлепши начин дочарају дух божићних и новогодишњих празника.
21. децембра 2021. године пакетићи су подељени Дечијем селу „Др Милорад Павловић”.
22. децембра 2021. пакетићи су достављени Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – Нурдор и подељени Удружењу Дистрофичара Јужнобачког округа Нови Сад.
23. децембра 2021. године у оквиру акције „ Један пакетић-много љубави”, Црвени крст Новог Сада је доставио новогодишње пакетиће Свратишту за децу и младе Града Новог Сада и Прихватилишту за децу „Сигурна дечија кућа”у оквиру Центра за социјални рад Града Новог Сада, које су са пуно љубави припремили ученици Основне школе „Марија Трандафил” из Ветерника. Малишани из „Сигурне куће” су се јако обрадовали играчкама, слаткишима и школским прибором који су добили од својих вршњака. Акција је реализована у складу са мерама заштите од заразне болести Covid-19.
Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада 23. децембра 2021. године поделио новогодишње пакетиће, Удружењу грађана оболелих од церебралне и дечије парализе, „Сунце” – Јужнобачког округа Нови Сад, Дневном боравку школе за Основно и средње образовање „Милан Петровић”, Удружењу оболелих од мултипле склерозе „Мултис”, Удружењу за подршку особама са Даун синдромом и Удружењу грађана „Срећа”, Центру за породични смештај и усвојење Нови Сад, Организацији Глувих Нови Сад, Градској организацији слепих, Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада, Удружењу за подршку особа са инвалидитетом „Различак Каћ”.
24. децембра 2021. године пакетићи су уручени Удружењу параплегичара и квадриплегичара новосадског региона, Добровољном ватрогасном друштву Петроварадин и Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада.
Црвени крст Новог Сада је 27. децембра 2021. године у оквиру програма Народне кухиње, који се реализује у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту, организовао поделу новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници Народне кухиње. Традиционално, и ове године у оквиру акције „Један пакетић – много љубави“ , на пунктовима за поделу куваних оброка, у Футошкој 14 и Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67, малишанима су поклоне уручили Деда Мраз са својим помагачима-младим волонтерима Црвеног крста Новог Сада који ће деци улепшати предстојеће празнике.
У просторијама Црвеног крста Новог Сада 28. децембра 2021. године, пакетићи су подељени деци из вишечланих социјално угрожених породица.

Pin It on Pinterest