Izaberite stranicu

На позив Црвеног крижа Осијек, млади волонтери Црвеног крста Новог Сада, учествовали су у раду 20. Летње школе младих друштва Црвеног крижа Осијечко-барањске жупаније.
Летња школа је реализована у периоду од 20. до 28. aвгуста 2023. године у одмаралишту Црвеног крижа Осијечко-барањске жупаније у Ораховици, а наши представници су били:
1. Мила Камберовић
2. Бојана Милошев

У раду Летње школе учествовало је око 70 младих волонтера, из Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Србије. Поред младих из организација Црвеног крижа Осијечко-барањске жупаније (Бели Манастир, Дарда, Доњи Михољац, Ђаково, Нашице, Осијек и Валпово) на позив Црвеног крижа Осијек учествовали су и представници из следећих организација Црвеног крста: Сомбор, Брчко, Тузла, Марибор, Чаковец и Трогир.

Они су имали могућност да се едукују из програма прве помоћи, превенције болести зависности, превенције трговине људима и програма сигурног понашања на интернету, за деловање у несрећама са акцентом на комуникационим и организационим вештинама, као и програма прве помоћи и реалистичког приказа повреда, оболења и стања.

У недељу 27. августа 2023. године, на позив Црвеног крижа Осијек, проф. др Ева Лончар члан Управног одбора и др Драган Лазић секретар Црвеног крста Новог Сада, присуствовали су показној вежби и свечаности поводом затварања 20. Летње школе младих друштва Црвеног крижа Осјечко-барањске жупаније.

Pin It on Pinterest