Izaberite stranicu

На позив Црвеног крижа Осијек, млади волонтери Црвеног крста Новог Сада, учествовали су у раду 19. Летње школе младих друштва Црвеног крижа Осијечко-барањске жупаније.
Летња школа је реализована у периоду од 21. до 31. августа у одмаралишту Црвеног крижа Осијечко-барањске жупаније у Ораховици, а наше представнице биле су:
1. Милица Милетић
2. Елена Атлагић
У раду Летње школе учествовало je 60 младих волонтера из 7 друштава Црвеног крижа Осјечко – барањске жупаније: Бели Манастир, Дарда, Доњи Михољац, Ђаково, Нашице, Осијек и Валпово, а од гостујућих организација представници Црвеног крста Славонски Брод, Тузла, Сомбор и Нови Сад.
Предавања у Летњој школи су имала едукативни карактер са тематиком везаном за програме Црвеног крста и обрађене су следеће теме: Прва помоћ, Реалистички приказ повреда, оболења и имитација стања повређених, Теренска јединица – Млади за младе, Спашавање на води и еколошка заштита приобаља, Климатске промене – улога Покрета Црвеног крста, односно националних и локалних друштава Црвеног крста кроз превенцију, Међународно хуманитарно право, Борба против трговине људима, Превенција зависности, Медији и комуникација.
За забаву и опуштање реализоване су спортске активности (фудбал, одбојка, граничар), односно излет на Јанковац, филмско вече, музичка радионица, креативна радионица, музичко тематско вече, а учесницима је био на располагању и базен. У току трајања Летње школе одржан је и Сајам Црвенокрсташа на којем су учесници представили своје градове.
Осим едукативног дела, циљ Летње школе био је да се кроз програме Црвеног крста развија тимски дух, уклањају предрасуде и стереотипи, развија емпатија и култура ненасиља, односно да се упознају и друже млади волонтери из различитих средина и стварају пријатељства.
Црвени крст Новог Сада упућује захвалност на позиву Црвеном крижу Осијек и честитке Црвеном крижа Осијечко-барањске жупаније на доброј организацији 19. Летње школе.

Pin It on Pinterest