Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је, у оквиру обележавања 01.октобра, међународног дана старијих особа, у знак захвалности за хумани волонтерски рад, организовао једнодневни мотивациони излет за волонтере из програма „Брига о старијима“, чланове комисије за социјалну делатност и пензионере Црвеног крста Новог Сада.
У реализацију Програма „Брига о старијима“ укључени су волонтери оз Основних организација Црвеног крста Новог Сада из месних заједница Братство-Нови Сад, Каћ, Кисач, Бегеч и Будисава.
Домаћин нам је била директорка Туристичке организације Пећинци Г-ђа Љубица Бошковић, која нам је била водич на овом излету. Посетили смо резерват природе Обедска бара, други по величини и значају резерват нетакнуте природе у свету, етно кућу која је типичан пример народног градитељства с краја 18. века, као и цркву светог Луке, најстарију цркву на територији Војводине у Купинову и Аксентијев кућерак, најстарију очувану кућу у овом делу Срема у месту Огар. Домаћин нам је био и Ловачки дом у Доњем Товарнику, а у Пећинцима винарија „Мали подрум Стаменковић“
У хотелу Кристал у Пећинцима су наши волонтери имали ручак након кога смо организовали трибину која је била посвећена промовисању доприноса и учешћа старијих особа у породици, локалној заједници и друштву . Носећи се слоганом овогодишње кампање „Корак у будућност-препознавање талената, доприноса и учешћа старијих у друштву“ указали смо на потребу да се обрати пажња на често непрепознатљив и занемарен допринос старијих особа у различитим аспектима живота.

Pin It on Pinterest