Izaberite stranicu

Поводом 5. децембар Међународног дана волонтера, заменик градоначелник Новог Сада Игор Црнобарац, организовао је свечани пријем у 9.00 часова, у Градској кући, Трг слободе 1.

Истог дана, екипа Радио-телевизије Војводине, у дистрибутивном центру Црвеног крста Новог Сада, у Петроварадину, направила је прилог о ангажовању наших волонтера. Волонтери су учествовали у подели помоћи социјално угроженим породицама у оквиру програма за директно ублажавање сиромаштва.

Међународни дан волонтера, 5. децембар, у свету обележева се под слоганом „Нада“. Тог дана посебна пажња се поклања волонтерима који су ангажовани у својим локалним заједницама и који својим деловањем помажу својим најугроженијим суграђанима. Управо је њихов допринос оно што те заједнице чини отпорнијим на ризике, као што су природне и економске катастрофе. Такође, природа наше организације је заснована на вредностима и веровању наших волонтера и запослених у идеју Црвеног крста, основне принципе и врло је јасно усмерена на ублажавање људске патње и заступања интереса најугроженијих.

Pin It on Pinterest