Izaberite stranicu

Tradicionalno, osamnaestu godinu zaredom Crveni krst Novog Sada, Klinika za stomatologiju Novi Sad, Dom zdravlja Novi Sad, Institut za zaštitu zdravlja Novi Sad, Klub studenata stomatologije, Predškolska ustanova Radosno detinjstvo, u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo Grada Novog Sada, organizuju akciju „Nedelja zdravih zuba“.

Zdravstveno vaspitanje, kao preduslov za opšte stanje zdravlja sprovodi se od najranijeg detinjstva radi usvajanja pozitivnih navika na unapređenju i očuvanju zdravlja. Značajno mesto pripada i oralnoj higijeni, stoga su aktivnosti Nedelje zdravih zuba, prvenstveno, namenjene deci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola.

Ovogodišnji moto Nedelje zdravih zuba je:

„Svaki zubić – zdrav zubić“ koji upućuje decu na brigu o zdravlju zuba i usta. Crveni krst Novog Sada, Klinika za stomatologiju Novi Sad, Dom zdravlja Novi Sad, Institut za zaštitu zdravlja Novi Sad, Klub studenata stomatologije, Predškolska ustanova Radosno detinjstvo, u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo Grada Novog Sada, organizovaće sledeće aktivnosti:

1. Promocija oralnog zdravlja i njegov uticaj na kvalitet života u Predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo, koju će realizovati studenti Kluba studenata stomatologije u sledećim objektima:
– 26.mart, u 10,00 sati, objekat Trg Komenski br.4
– 27.mart, u 08,30 sati, objekat Jerneja Kopitara br.1
– 28.mart, u 10,00 sati, objekat Nikole Tesle br. 4
– 29.mart, u 10,00 sati, objekat Trg Majke Jevrosime
– 30.mart, u 08,30 sati, objekat Jiričekova br.9
2. Takođe, u planu je realizacija predstave za decu – 28.marta u 09,30 sati u teatronu SPENS-a, koji može da primi 150-oro dece.
3. Povodom ove aktivnosti štampano je 1.000 plakata, koji su distribuirani svim objektima Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, osnovnim školama, objektima Doma zdravlja Novi Sad i ostalim.
4. Kompanija „COLGATE“ obezbedila je promotivni materijal, u vidu četkica za zube, paste za zube i propagandnog materijala, koji će biti podeljen našim malim sugrađanima u Predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo.
5. Stomatološka služba Doma zdravlja Novi Sad organizovaće predavanje za vaspitače Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, koji se bave prevencijom zdravlja i posetu svim objektima Predškolske ustanove Radosno detinjstvo.
6. Povodom Nedelje zdravih zuba organizovaće se kreativne radionice posvećene oralnoj higijeni za sve osnovne škole na teritoriji Grada. Metodološku pomoć u organizaciji kreativnih radionica pružiće Institut za zaštitu zdravlja Novi Sad.

Pin It on Pinterest