Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада учествовао је на Покрајинском такмичењу и смотри у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда. стања и оболења, које је одржано у петак и суботу, 9. и 10. септембра 2022. године у Новом Саду, на градском купалишту Штранд, у организацији Црвеног крста Војводине, уз ућеше око 500 младих волонтера.

Наша огранизација била је заступљена са екипом омладине у пружању прве помоћи, екипом подмлатка у пружању прве помоћи и екипом реалистичког приказа повреда, обољења и стања повређених. Волонтери Црвеног крста који су учествовали на смотри, на више пунктова демонстрирали су знања и вештине у пружању прве помоћи, десно од главног улаза на новосадску плаажу Штарнд,

На такмичењу је учествовало 5 екипа у категорији подмлатка и 6 екипа у категорији омладине, а четири најуспешније екипе из сваке категорије обезбедиле су пролазак на Државно такмичење. Радне тачке су биле смештене лево од главног улаза на Штарнд и такмичари су имали могућност да провере своје знање на три радна полигона, тесту знања и реанимацији.

На Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда обољења и стања наше екипе заузеле су следећа места:

1. Екипа омладине ЗЛАТО, 1. место у конкуренцији 6 екипа
Чланови: Урош Црнић – Факултет техничких наука, Милица Жагар – Средња школа „Светозар Милетић“, Елена Тривунџа, Марија Савановић, Сара Црнић и Филип Михајловић – Медицинска школа „7. април“

2. Екипа подмлатка СРЕБРО, 2. место у конкуренцији 5 екипа
Чланови: Небојша Миличић, Милица Петровић – ОШ „Коста Трифковић“, Ензо Милан Матановић – ОШ „Ђорђе Натошевић“ Јована Сувачар – Средња школа „Светозар Милетић“, Владислава Добрић ОШ „Иван Гундулић“ и Дуња Мудрински – Гимназија „Светозар Марковић“

3. Екипа реалистичког приказа повреда. стања и оболења СРЕБРО
2. место у конкуренцији 5 екипа
Чланови: Тијана Топаловић – Медицински факултет, маркиранти Дуња Сабо – Медицински факултет и Милица Жагар – Средња школа „Светозар Милетић“

У оквиру ревијалног дела Црвени крст Новог Сада имао је представнике у категорији петлића који су на отварању такмичења урадили показну вежбу и приказали стечено знање прве помоћи.
Организацију такмичења помогли су чланови Црвеног крста Новог Сада: 2 члана организационог одбора, 6 судија, 4 члана логистике.

Екипе омладине и подмлатка у пружању прве помоћи и екипа реалистичког приказа повреда, обољења и стања повређених Црвеног крста Новог Сада су се пласирале на Државно такмичење, које ће се одржати 24. септембра 2022. године у Београду.

Црвени крст Новог Сада се захваљује свим волонтерима који су учествовали у орагнизацији и реализацији овог такмичења.

Pin It on Pinterest