Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада – Градска организација је у сарадњи са „Новосадским маратоном“ 12.октобра 2014.г. (недеља) организоваo „Трку за срећније детињство“.
Активисти Црвеног крста Новог Сада укупно су продали 2.000 бројева, а „Тркa за срећније детињство“ je организована у више група:
– Трка предшколаца на 200 м – учествовало око 400 деце
– Трка млађих основаца од I до IV разреда на 400 м – учествовало око 600 ученика
– Трка старијих основаца од V до VIII разреда на 800 м – учествовало око 400 ученика
– Трка средњошколаца 1000 м – учествовало око 300 ученика
Волонтери Црвеног крста – припадници ОТЈ „Јован Јовановић Змај“ су организовали и санитетско обезбеђење XXII Међународног „Новосадског маратона“. Санитетско обезбеђење је организовано на 5 пунктова као и мобилни санитетски тим који је пратио маратонце целом дужином стазе.
Волонтери су организовали и дежурства на пунктовима за освежење. Укупно је 40 волонтера Црвеног Црвени крст Новог Сада је учествовало у реализацији ове манифестације. Црвени крст је за ову манифестацију обезбедио ћебад, пољске кревете, комби, флаширану воду за учеснике „Трке за срећније детињство“.
Покровитељ „Новосадског маратона“ је била Скупштина Града, а наши волонтери су својим присуством помогли да се ова манифестација од значаја за Град, која је одржана по идеалном времену за маратонце , успешно реализује.

Pin It on Pinterest