Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада обележио је 18. октобар – Европски дан борбе против трговине људима, у сарадњи са Тимом Града за борбу против трговине људима.

Манифестација је одржана у центру Новог Сада, угао Змај Јовине улице и улице Модене, у периоду од 12.00 до 13.30 часова.

На поменутој локацији био је постављен штанд Црвеног крста Новог Сада, а поред њега су се налазиле лутке које су биле обележене симболима овог Програма (полицијска трака, црвена трака, канап, итд) које су на тај начин нашим суграђанима скретале пажњу на овај друштвени проблем. Едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада наведеног програма су делили информативни материјал у виду флајера и лифлета, док су се најмлађи суграђани забављали бацајући коцку и у зависности од добијеног броја долазили на поља која су их доводила у ситуацију везану за овај друштвени феномен.

Манифестацију је посетила Јелена Анђелић, стручни сарадник за међународну сарадњу и координатор програма борбе против трговине људима из Црвеног крста Србије.

Истог дана, Црвени крст Новог Сада је организовао трибину посвећену обележавању 18. oктобра, Европског дана борбе против трговине људима, за студенте прве и друге године Правног факултета – Универзитета у Новом Саду. Предавачи на трибини су били: Наташа Чанак, тренер из Програма борбе против трговине људима, доц. др Нада Падејски Шекеровић, руководилац Сигурне женске куће, Центра за социјални рад Града Новог Сада и Станиша Милићевић – Полицијска управа Нови Сад – Одељење криминалистичке полиције – Одсек за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи. Трибини је присуствовало 50 студената који су имали прилику да дискутују са присутним предавачима и поставе занимљива питања везана за овај друштвени проблем.

Pin It on Pinterest