Izaberite stranicu

У уторак, 17. октобра 2023. године, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић, в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Никола Крстић и председник Ротари клуба Новог Сада, Стеван Чомић, присуствовали су обележавању Светског дана борбе против сиромаштва у просторијама Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, у Футошкој улици бр. 14.

С циљем да се подигне свест јавности и помогне социјално најугроженијим суграђанима, Црвени крст Новог Сада је на препоруку Црвеног крста Србије, и ове године организовао медијско извештавање са наведеног догађаја.

На пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње Црвени крст Новог Сада, у Футошкој 14 (336 корисника) и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67 (264 корисника), поред редовних куваних оброка, подељене су јабуке у количини од 3.000 kg (око 5 kg по кориснику).

Јабуке су обезбеђене захваљујући донацији Ротари клуба Нови Сад, који ову активност подржава од 2010. године.

Данијела Костић, чланице Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Града Новог Сада је истакла значај рада Народне кухиње која свакодневно дели куване оброке и прехрамбене пакете својим корисницима. Нагласила је да Град успешно реализује бројне програме у сарадњи са организацијом Црвеног крста.

Секретар Црвеног крста Новог Сада, др Драган Лазић захвалио се представницима Ротари клуба што су обезбедили јабуке за кориснике Народне кухиње.
– Ово је једна од традиционалних активности солидарности коју спроводимо у сарадњи са Ротари клубом од 2010. године у склопу које је до сада подељено 36.200 kg јабука . . Програм народне кухиње реализујемо захваљујући снажној подршци Града. Кувани оброк добија 600 корисника сваког радног дана, док је 800 ланч пакета намењено корисницима из приградских насеља на месечном нивоу – рекао је др Драган Лазић.

Према Календару најзначајних активности Црвеног крста Србије у периоду од 15. септембра до 17. октобра обележава се Месец солидарности, у оквиру чијег обележавања се спроводе активности са циљем да се заједница мобилише на узајамну солидарност.

Pin It on Pinterest