Izaberite stranicu

Projekat Obuka prosvetnih radnika iz novosadskih srednjih i osnovnih škola u pružanju prve pomoći realizovan je, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo, a realizator projekta bio je Crveni krst Novog Sada. CKNS na osnovu Zakona o Crvenom krstu Srbije (Sl.Glasnik RS 107/05), obučio je prosvetne radnike iz novosadskih srednjih i osnovnih škola u pružanju prve pomoći Stručni tim za realizaciju Projekta činili su: dva lekara – instruktora Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći,
medicinski tehničar – instruktor Crvenog krsta Srbije u realističkom prikazivanju povreda, oboljenja i stanja i koordinator Projekta.

Instruktori Crvenog krsta Srbije, licencirani predavači, realizovali su dvodnevne obuke u pružanju prve pomoći (dva dana po šest časova), na osnovu Programa obuke iz oblasti pružanja prve pomoći u trajanju od 12 časova. Obuka je realizovana u kabinetu za prvu pomoć Crvenog krsta Novog Sada, Pionirska 12, Novi Sad. Prilikom izvođenja nastave korišćena su sva neophodna materijalno-tehnička sredstva za izvođenje nastave. Osnovni cilj ovog projekta je preventivni uticaj na smanjenje povreda i podizanje svesti učenika o značaju prve pomoći i samopomoći.

Projekat je realizovan tokom 2011. i 2012.godine a obučeno je 73 odnosno 58 prosvetnih radnika u pružanju prve pomoći.

Pin It on Pinterest