Izaberite stranicu

У среду, 22. децембра 2021. године, у сали Црвеног крста Војводине, Црвени крст Новог Сада реализовао је обуку за младе вршњачке едукаторе у области добровољног давалаштва крви. У оквиру обуке, учесници су имали прилику да кроз предавања унапреде своја знања о давалаштву крви, науче како се на прави начин врши промоција добровољног давања крви и како се планира и реализује једна организована акција.
Од изузетне је важности за функционисање система добровољног давалаштва крви да се пословима организације и промоције баве обучена лица и да се континуирано улаже у њихово знање како би се на адекватан начин пренеле информације о добровољном давању крви. Све наведено је важно због подизања свести у јавности о важности и значају добровољног давалаштва крви, а све у циљу организовања што успешнијих акција како би се обезбедиле стабилне залихе крви.
Реализатори семинара били су: Јелена Милић, стручни сарадник Црвеног крста Војводине и Раде Станојчић, стручни сарадник Црвеног крста Новог Сада.
Захваљујемо се сарадници Милки Тодић из Медицинске школе „7. април“ на великој помоћи у мотивацији ученика да присуствују семинару.

Pin It on Pinterest