Izaberite stranicu

Crveni krst Novog Sada – Gradska organizacija je na osnovu dogovora sa Crvenim krstom Srbije, Crvenim krstom Vojvodine i Ministarstvom odbrane – Upravom za odbranu Republike Srbije, preuzeo obavezu da izvrši obuku vojnika na civilnom služenju vojnog roka u prvoj pomoći i Međunarodnom humanitarnom pravu.

Plan i program obuke sadrži 30 časova obuke u prvoj pomoći i 3 časa iz oblasti Međunarodnog humanitarnog prava. Instruktori Crvenog krsta Novog Sada iz prve pomoći i predavač Međunarodnog humanitarnog prava obavili su obuku u periodu od 15. do 19.oktobra 2007.g.

Dana 15.10.2007.g., našu Organizaciju posetila je delegacija Ministarstva odbrane – Uprave za odbranu Republike Srbije, čiji je cilj bio da se uveri u kvalitet obuke vojnika na civilnom služenju vojnog roka.

U delegaciji su bili:
Branko Jovanović, Ministarstvo odbrane – zamenik načelnika Uprave za odbranu Republike Srbije
Dragan Savković, Ministarstvo odbrane – načelnik Centra za obuku Uprave za odbranu Republike Srbije
Darija Šajin, načelnik Južnobačkog upravnog okruga
Milenko Vasilić, Ministarstvo odbrane – načelnik Odeljenja za odbranu Autonomne Pokrajine Vojvodine
Boško Pilipović, Ministarstvo odbrane – načelnik Odeljenja za odbranu Grada Novog Sada
Delegacija se uverila u kvalitet izvođenja nastave i rad predavača, koji je ocenila afirmativno.

Dana 19.10.2007.g, održana je završna vežba i provera znanja stečenih na kursu a predavači Prim.dr.Srđan Soldatović, dr.Vladimir Dolinaj i Strahinja Soldatović su bili zadovoljni pokazanim znanjem i stečenim veštinama na kursu. Plan i program obuke koji je obuhvatao 30 časova obuke u prvoj pomoći i 3 časa iz oblasti Međunarodnog humanitarnog prava uspešno su završila 43 vojnika na civilnom služenju vojnog roka.

Pin It on Pinterest