Izaberite stranicu

Окружно командно-симулационa вежбa „Јужна Бачка 2024“, реализована je у Хотелу „Фрушке терме“ у Врднику, у периоду од 12. до 14. марта 2024. године.

Црвени крст Нови Сад на наведеној вежби представљали су секретар др Драган Лазић и координатор за припрему и деловање у несрећама Александра Милић.

Поред представника, Војске Србије и Црвеног крста Србије, на наведеној вежби су учествовали представници штабова за ванредне ситуације са подручја Јужнобачког управног округа: Нови Сад, Бачки Петровац, Беочин, Бачка Паланка, Бач, Врбас, Србобран, Бечеј, Темерин, Жабаљ, Тител, Сремски Карловци, као и представници Окружног штаба. Сви они су образовани у складу са Законом о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама.

Циљ вежбе био је унапређење капацитета Окружног, Градског и општинских штабова за ванредне ситуације са подручја Јужнобачког управног округа за руковођење и координацију субјектима и снагама система смањења ризика од катастрофа у ванредним ситуацијама.

Први дан вежбе био је предвиђен за презентације Сектора за ванредне ситуације и штабова са подручја Јужнобачког управног округа, а сваки командант штаба или његов заменик путем презентације представили су организацију и функционисање система смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама на својој територији.

Другог дана реализована је симулацију вежбе и прес конференције, a трећег дана урађена је анализа и евалуација вежбе.

Вежбу је реализовало Министарства унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације у партнерству са Орагнизацијом за европску безбедност и сарадњу, мисијом у Србији (ОЕБС).

Pin It on Pinterest