Izaberite stranicu

У уторак, 4. јуна 2024. године, Црвени крст Новог Сада је био домаћин за 15 средњошколаца који су у пратњи 5 представника Црвеног крста Грачаница и секретара Црвеног крста Сремски Карловци Марине Фодор, боравила у нашем граду.

Представнике Црвеног крста Грачаница у просторијама Туристичке организације Града Новог Сада дочекao je и поздравиo секретар Црвеног крста Новог Сада, др Драган Лазић.

Након пријема у пратњи водича Туристичке организације Града Новог Сада (ТОНС) организован је обилазак ужег центра града, оносно Плава рута. Драги гости са Косова и Метохије су имали прилику да прошетају и упознају следеће знаменитости нашег града: Градску кућу, улицу Змај Јовину, споменик Јовану Јовановићу Змају, Владичански двор, кућу „Код белог Лава“, Дунавску улицу, Градску библиотеку, Збирку стране уметности, Позориште младих, Дунавски парк, Музеј Војводине, Музеј савремене уметности Војводине, Рибљу пијацу, зграду Владе и Скупштине Аутономне покрајине Војводине и споменик Краљу Петру I Карађорђевићу. нашим драгим гостима организовано је освежење у башти кафића „Corso&Homemade“ у Змај Јовиној улици.

Омладинци из Грачанице, бораве у Сремским Карловцима од 3. до 6. јуна као гости Црвеног крста Сремски Карловци. У оквиру тог боравка посетили су и град Нови Сад.

Црвени крст Новог Сада упућује велику захвалност Туристичке организације Града Новог Сада и људима добре воље који су помогли да Црвени крст Новог Сада буде добар домаћин и да млади са Косова и Метохије, односно Грачанице проведу пријатне тренутке и понесу лепе успомене из нашег града.

Pin It on Pinterest