Izaberite stranicu

У циљу континуиране едукације волонтера и занављања волонтерске базе Црвени крст Зрењанин је, у периоду од 19. (субота) до 21. (понедељак) августа 2023. године,  организовао камп омладине и подмлатка Црвеног крста у одмаралишту Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу.

Пројекат Црвеног крста Зрењанин „Улажући у волонтере улажемо у будућност“ је подржан и финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине, а наша организација се партнерски прикључила реализацији наведене активности.

Учесници кампа били су млади волонтери, 28 волонтера из Зрењанина и 15 волонтера из Новог Сада. Наведене организације Црвеног крста су, као суорганизатори, учествовале у целокупној организацији, финансирању и реализацији заједничког кампа на Вршачком брегу.

Црвени крст базира свој рад на ангажовању волонтера те је од изузетног значаја да волонтери буду едуковани и стручно оспособљени за област којом се баве у Црвеном крсту.

Отварање Кампа обележено је презентацијом на тему „Дифузија – ширење знања о Црвеном крсту“. Кроз презентоване садржаје учесници су имали прилику да стекну основна знања о Покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Основним Принципима Црвеног крста, историјату и структури Црвеног крста Србије. У оквиру активности у области управљања волонтерима, презентоване су теме које су значајне за ангажовање волонтера у Организацији: Етички кодекс за волонтере и запослене, Тимски рад, Вештине комуникације, Превазилажење конфликтних ситуација, Правила радионичарског рада, Извештавање и Контакт са медијима. Теме су презентоване кроз интерактивни метод рада, рад у групама, радионичарске игрице и подстицање дискусије.

Предавања и радионице су реализовали едуковани, млади волонтери из организација Црвеног крста Зрењанина и Новог Сада.

Посебно место имала су дружења и могућност размене међусобних искустава у досадашњем волонтерском раду као и начинима ангажовања волонтера у организацијама из којих долазе.

Слободно време је било драгоцено за боље упознавање, колективне игре и јачање тимског духа. Организоване су заједничке шетње у прелепој природи која окружује одмаралиште и обилазак тврђаве Вршачка кула.

Pin It on Pinterest