Izaberite stranicu

У периоду од 5. до 7. априла 2024. године, секретара организација Црвеног крста и чланови Управног одбора Црвеног крста Србије, посетили су организацију Црвеног крста Штрпце. У делегацији су били:
Томислав Стефановић, секретар Црвеног крста Врање
Драган Ђурђевић, секретар Црвеног крста Александрвац
др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Нови Сад
Војин Дробњаковић, секретар Црвеног крста Косова и Метохије
Протојереј Александар Нашпалић, село Бабин Мост код Обилића,
а домаћин је био Ивица Вања Пужић, секретар Црвеног крста Штрпце

Након радног дела, размене искустава и презентације активности Црвеног крста Штрпце у седишту на Брезовици, првог дана били смо у могућности да посетимо насеље Сушиће, магацин Црвеног крста Штрпце и Ски центар Брезовица.

Другог дана, након радног дела, посетили смо Призрен, где нам је уприличен обилазак Цркве Богородице Љевишке, Саборног храма Св. Ђорђа и Призренске Богословије. Посетили смо и стари центар Призрена, главни трг Шадрван, Подкаљаје, стари Камени моста на реци Бистрици која дели град на два дела, Синан Пашину Џамију и турско купатилао Амам.

Манастир Св. Архангела код Призрена је задужбина цара Душана коју је овај српски владар подигао и у којој је је био сахрањен.

У повратку посетили смо манастир Грачаницу, један од најлепших споменика српске средњовековне уметности.

Упућујемо изразе највеће захвалности колеги Ивици Вањи Пужићу и његовом тиму на гостопримству, срдачности и могућности да посетимо Косово и Метохију.

Pin It on Pinterest