Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада, Градска управа за здравство и Комисија за борбу против дрога Града Новог Сада, организовали су Стручни скуп под називом „Превенција злоупотребе психоактивних супстанци у основним школама Града Новог Сада“. Едукација је била намењена учитељима, наставницима и стручним сарадницима основних школа, са територије Града Новог Сада, а новим знањима је овладало 33 просветних радника из 19 новосадских основних школа.
Стручни скуп је одржан 4. децембра 2019. године, у трајању од 10,00 до 14,00 сати, у Великој сали Завода за здравствену заштиту студената, а присутне su поздравилe, Славица Петровић, директор Завода за здравствену заштиту студената и доц др сц мед. Снежана Укропина, у име Комисија за борбу против дрога града Новог Сада. Чланови Организационог одбора који су припремили и реализовали овај Стручни скуп били су: проф. др Александра Дицков, председница Комисије за борбу против дрога Града Новог Сада, мр сц. псих. Маја Вуцеља, доц др сц мед. Снежана Укропина и Дејан Вучковић, стручни сарадник Црвеног крста Новог Сада. Реализатори стручног скупа били су стручњаци који се, на директан или индиректан начин, баве проблемима наркоманије и злупотребом других психоактивних супстанци: Доц. др Душан Чанковић, Институт за јавно здравље Војводине, Дарко Лазаревић, Јазас Нови Сад, Златица Јовић, саветница у Школској управи Нови Сад, мр Маја Петаков Вуцеља, психолог у ОШ“ Жарко Зрењанин“ и др Тамара Бугарски, Клиника за психијатрију КЦВ.
За ову едукацију урађена су уверења и стручна публикација „Превенција злоупотребе психоактивних супстанци у основним школама Града Новог Сада“ намењена запосленима у образовању деце узраста од 7 до 14 година у Новом Саду, а настала је као резултат сарадње Црвеног крста Новог Сада, Градске управе за здравство и Комисије за борбу против дрога Града Новог Сада. Црвени крст Новог Сада изражава захвалност волонтерима Црвеног крста Новог Сада и Заводу за здравствену заштиту студената који су помогли успешну реализацију Стручног скупа.

Pin It on Pinterest