Izaberite stranicu

Crveni krst Novog Sada – Gradska organizacija, ponovo u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada je realizovao „Program za direktno ublažavanje siromaštva“. U okviru ovog programa obezbeđeni su udžbenici za 395 socijalno ugroženih učenika osnovnoškolskog uzrasta, na osnovu zahteva 10 osnovnih škola sa teritorije Grada Novog Sada. Komisija za Javne nabavke Crvenog krsta Novog Sada izvršila je nabavku:

• 1200 prehrambenih paketa,
• 1200 higijenskih paketa i
• 1000 prostornih metara mekog ogrevnog drveta.

Crveni krst Novog Sada je, u periodu od 03.12.2008. do 17.12.2008 godine izvršio raspodelu ove humanitarne pomoći iz kojom je obuhvaćeno 2.370 najugroženijih porodica sa teritorije Grada Novog Sada među kojima su korisnici MOP-a Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, višečlane porodice i stara i invalidna lica.

Ukupna količina humanitarne pomoći obuhvaćena ovom podelom je oko 90 tona.

Dana 03.12.2008 godine raspodeli humanitarne pomoći iz „Programa za direktno ublažavanje siromaštva“ pored Sekretara Crvenog krsta Novog Sada prisustvovali su i prof. dr sc.med. Sanja Stojanović – član Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada i Vera Grkavac – načelnik Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada

Navedene aktivnosti propratili su novosadski mediji (TV Apolo, TV Panonija,TV Mozaik, radio Novi Sad, Dnevnik, Građanski list i dr.)

Pin It on Pinterest