Izaberite stranicu

У понедељак, 20. децембра 2021. године, у основној школи „Светозар Марковић Тоза“ млади волонтери Црвеног крста Новог Сада су кренули са испоруком сетова канти за рециклажу, за 35 новосадских основних школа, у оквиру пројекта REconnect with Earth (Повежи се са природом). Кроз пројекат, обезбедили смо 68 сетова канти за рециклажу, заједно са плакатима на којима се налази упутство за одлагање рециклажног отпада. Предвиђено је да свака школа добије по два сета од три рециклажне канте.
REconnect with Earth (Повежи се са природом) је пројекат младих волотнера Црвеног крста Новог Сада који има за циљ да ученицима нижих разреда новосадских основних школа повећа свест о важности рециклаже. Од виталног је значаја да млади људи схвате колико је отпад заиста штетан за нашу животну средину и колико би било идеално да се престане са његовом производњом у таквом капацитету (у Србији се годишње генерише до 1,7 тона отпада по глави становника), а оно што можемо да урадимо је да покушамо да смањимо количину отпада стављајући фокус на рециклажу материјала који се могу рециклирати.
Канцеларија националних друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца Медитерана са седиштем у Барселони (26 националних друштава Црвеног крста из региона), обавестила нас је 29. октобра 2021. године о резултатима овогодишњег наградног конкурса Greening the Red Contest. Међу три најбоља пројекта налази се и онај који су сачинили млади волонтери Црвеног крста Новог Сада под називом REconnect with Earth (Повежи се са природом).

Pin It on Pinterest