Izaberite stranicu

У уторак 16. априла 2024. године, Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици (ЦОПО), организовао је акцију добровољног давања крви у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине и Црвеним крстом Новог Сада, у периоду од 08.00 до 15.00 часова.

На акцији је прикупљено 267 јединица крви, а акцији се одазвало 280 даваоца.

Први пут крв је дало 250 полазника школе.

Акцију добровољног давања крви подржао је министар унутрашњих послова, Братислав Гашић. Министар Гашић је поручио полазницима ЦОПО да је хуманост саставни и обавезни део полицијске професије, као и да је њихов данашњи пример био најбољи показатељ ове особине.
„Донирање крви је прави чин племенитости, хуманости и солидарности и добар пример како можемо учинити много за друге којима је помоћ потребна. Поносан сам на све припаднике Министарства унутрашњих послова који свакодневним радом брину о безбедности и заштити живота наших грађана, а ова акција је показала да су они спремни да и на овај начин пруже помоћ онима чији су животи угрожени“, поручио је министар Гашић.

Упућујемо захвалност полазницима школе на положеном испиту хуманости.

Изразе захвалности упућујемо нашим сарадницима потпуковнику Драгану Мрдаљу на одлично организованој акцији, као и саветнику министра унутрашњих послова, пуковнику полиције у пензији, Желимиру Мрдаљу који је дугогодишњим радом у области добровољног давалаштва крви допринео да ЦОПО буде једна од најхуманијих институција у Србији.

Pin It on Pinterest