Izaberite stranicu

У четвртак, 25. маја 2023. године, у 17.00 часова, у позоришту Гимназије „Лаза Костић“ одржана је смотра „Здравље је највеће богатство”, за представнике три првопласиране школе на квалификацијама одржаним 17. маја 2023. године.

Ове године, на наведеној активности, учествовало је око 1200 ученика трећих и четвртих разреда из 10 новосадских основних школа.

Сви они су се припремали из књиге „Здравље је највеће богатство” која је настала у сарадњи са Институтом за јавно здравље Војводине. У књизи су обрађене следеће теме: о организацији Црвеног крста, подсетник за рад са подмлатком Црвеног крста у основној школи, пар речи о здрављу, најважнији органи и системи човековог тела, исхрана, физичка активност, лична хигијена, хигијена уста и зуба, ментална хигијена, хигијена школског простора, значај сна и одмора, превенција пушења, заразне болести и мере превенције, родна равноправност, безбедно понашање, општи принципи прве помоћи и самопомоћи и др.

Пласман екипа на смотри:
I место – ОШ „Васа Стајић”, са освојених 355 бодoва
ученици: Реља Петровић, Дуња Нинковић и Лука Поткоњак
учитељица: Илдико Галко
Исти број бодова освојиле су школе и деле друго место:
II место – ОШ „Јован Поповић”, са освојених 352 бода
ученици: Дуња Станојчић, Миа Зорић и Никола Бркљач
учитељица: Љиљана Андрејић
II место – ОШ „Иван Гундулић”, са освојених 352 бода
ученици: Софија Лалош, Ивона Прибић и Дуња Прибић
учитељица: Милена Војновић

Успешну реализацију, наведене програмске активности, помогли су чланови Комисије за здравство који су уједно били и чланови жирија: др Санда Кончар, прим.др Биљана Савић и Виолета Поповић.

У паузама квиза, мађионичарка Стела је, уз асистенцију деце, изводила мађионичарске трикове на опште одушевљење деце.
Црвени крст Новог Сада је обезбедио награде за све учеснике смотре.

Наша организација наградила је најуспешније ученике који су учествовали на конкурсу “Крв живот значи”, а награде је уручио председник Црвеног крста Новог Сада пуковник др Братољуб Бркљача.

Црвени крст Новог Сада се захваљује свим учесницима а посебну захвалност упућујемо Гимназији „Лаза Костић“ на подршци овој традиционалној здравственој активности.

Црвени крст Новог Сада је у оквиру програма „Школа здравља“ организовао међушколско квиз такмичење „Здравље је највеће богатство“. Такмичење је одржано 17. маја 2023. год у ОШ „Светозар Марковић Тоза“.

Pin It on Pinterest