Izaberite stranicu

– Crveni krst je organizovao sveèani prijem za najstarije aktiviste i svoje penzionere. Svečanost su uveličali svojim igrama članovi Folklornog udruženja “Veliko kolo“ iz Veternika. Na prijemu je Mileva Ribarević proglašena za najstariju građanku Novog Sada a roðena je 12.7.1912.g. Bračni par Margita i Jožef Meljkuti su najduže u braku a venèani su 11.aprila1955.g.

– Na svečanosti je Tera Vukičević iz OOCK MZ Sava Kovačević proglašena za najstarijeg aktivistu Crvenog krsta koja je i danas veoma aktivna.

– Na svečanosti je bila postavljena izložba likovnih radova dece uèesnika konkursa. Na konkursima je učestvovalo 12 vrtića sa oko 80 radova i 18 osnovnih škola sa oko 150 radova.

– Svečanosti su prisustvovali predstavnici Gradske uprave za socijalnu i deèiju zaštitu, Kola srpskih sestara eparhije Bačke, Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra, Crvenog krsta Vojvodine, Novosadskog humanitarnog centra, Ekumenske humanitarne organizacije Caritasa i aktivisti Crvenog krsta Novog Sada i drugi gosti.

– Završna svečanost održana je u OOCK MZ Kisač. U prepunoj dvorani Doma kulture, dekorisanoj tradicionalnim vezovima, jesenjim plodovima i cvećem održan je program u kome su uèestvovali najmlađi ali i najstariji Kisačani. Sala je bila mala da primi sve meštane koji su došli da obeleže akciju;

Crveni krst kao humanitarna organizacija, tokom čitave godine, kroz razne programe i aktivnosti, vodi brigu o starima a u oktobru mesecu veæ 32 godine im posvećujemo više pažnje. Akcijom je obuhvaćeno oko 1000 starijih aktivista i graðana. Nadamo sa da smo i ovu jesen uspeli da obogatimo plodovima naših aktivnosti sa željom da našim sugrađanima podarimo bogatstvo saznanja da ih nismo zaboravili jer su oni deo svih nas.

Pin It on Pinterest