Izaberite stranicu

На церемонији одржаној у среду, 10. маја 2023. године, у Индустријском парку Победа у Петроварадину, свечано је отворена нова хала Црвеног крста Новог Сада, коју је компанија Марера Пропертиес реновирала и уступила нашој организацији на коришћење на период од десет година, донацијом вредном милион евра.

Догађају су присуствовали:
Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада
Такис Таоусханис, председник Управног одбора Марера Пропертиес
проф. др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије
Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије
Жарко Мићин, шеф кабинета потпредседника Владе Србије Милоша Вучевића
Данијела Костић, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци
и други високи званичници.

Потврђујући своју снажну и дугорочну посвећеност друштвено одговорном пословању, и конкретно стратешкој сарадњи са Црвеним крстом, Марера Пропертиес је за складиштење залиха намењених најугроженијим групама у потпуности реновирала магацински простор који се простире на више од 1.600 квадратних метара, и уступила га Црвеном крсту Новог Сада на коришћење.

“Од самог оснивања, ми смо као компанија успоставили као кључни приоритет унапређење локалне заједнице у којој послујемо, не само путем донација, већ кроз скуп друштвено одговорних активности које заједно чине одрживи оквир за унапређење целог друштва”, изјавио је Такис Таоусханис, председник Управног одбора компаније Марера Пропертиес.

“Улагањем у Индустријски парк Победа, и реновирањем и модернизацијом постојећих капацитета, компанија Марера Пропертиес је не само унапредила услове рада закупаца, и имиџ Парка у целости, већ је тиме обезбедила и услове за бољу продуктивност и више могућности за отварање нових радних места”, изјавио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић захвалио се у име те организације компанији Марера Пропертиес на великодушној донацији и стратешкој сарадњи захваљујући којој је Црвени крст Новог Сада реализовао бројне акције са циљем унапређења животних услова социјално најугроженијих група.

Ученица Викторија Губаш из ИИ-7 разреда основне школе „Прва војвођанска бригада“ коју је припремила учитељица Сања Матејашев, прочитала је награђени литерарни рад на конкурсу Црвеног крста Србије “Крв живот значи”.
У склопу свечаности емитован је музички спот о активностима Црвеног крста Новог Сада.

Pin It on Pinterest