Izaberite stranicu

Tradicionalno CKNS je organizovao zdravstveno-promotivnu kampanju povodom Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a. Nacionalna kancelarija za HIV/AIDS, u čijem radu učestvuje i Crveni krst Srbije, je definisala slogan ovogodišnje Kampanje koji glasi:
„HIV – NE MOŽEŠ DA ZNAŠ DOK SE NE TESTIRAŠ!“

1. Volonteri Crvenog krsta Novog Sada su distribuirali propagandni materijal Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Novog Sada (kalendari, brošure, prezervativi, plakati…) na početku Zmaj Jovine ulice u Novom Sadu, 1.decembra 2012.god u periodu od 13,00 do 15,00 časova.

2. U prostorijama Kluba mladih CKNS, 30.11.2012. god. sa početkom u 20 časova, održano je predavanje o seksualno prenosivim bolestima sa akcentom na problematiku HIV-a i side. Na ovoj tribini prikazan je i film Crvenog krsta Srbije „Dečko koji se stideo“. Edukovani volonteri su organizovali kviz „Šta znaš o HIV-u“, na kome su učestvovali učenici novosadskih srednjih i viših razreda osnovnih škola.

3. Crveni krst Novog Sada je zahvaljujući podršci Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu Novog Sada organizovao nagradni likovno – literarni konkurs na temu: „NAUČIMO O HIV/AIDS-u“. Cilj konkursa bio je: vaspitavanje i motivisanje mladih u duhu solidarne i humanitarne pomoći ljudima u nevolji, posebno kada su u pitanju život i zdravlje; odabir najuspešnijih radova za publikovanje u raznim izdanjima Crvenog krsta – plakati, leci, agitke, nalepnice, brošure, časopis i dr. Najuspešnijim učesnicima su uručene prigodne nagrade, a najuspešniji radovi su prezentovani na početku Zmaj Jovine ulice u Novom Sadu, 1. decembra 2012.god u periodu od 13,00 do 15,00 časova. Ove godine najuspešniji rad, po oceni stručnog žirija su uradili predstavnici Poljoprivredne škole sa domom učenika Futog Mirko Grubnić i Emanuel Hrubik, a njihov mentor je bila Prof. Nada Perić.

4. U saradnji sa organizacijom Prevent, učestvovali smo na međunarodnoj izložbi štampanih materijala na temu HIV/AIDS, koja je održana 1. decembra u Studiju M, Radio televizije Vojvodine. U večernjim časovima je održan POZITIVAN koncert, kome su prisustvovali naši mladi volonteri.

Pin It on Pinterest