Izaberite stranicu

У понедељак, 17. октобар 2022. године, председник Ротари клуба Новог Сада господин Немања Димитрић и председник Црвеног крста Новог Сада пуковник др Братољуб Бркљача, присуствовали су обележавању Светског дана борбе против сиромаштва у просторијама Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, у Футошкој улици бр. 14.

С циљем да се подигне свест јавности и помогне социјално најугроженијим суграђанима, Црвени крст Новог Сада је на препоруку Црвеног крста Србије, и ове године обележио 17. октобар уз мото: „Достојанство за сваког на делу: Градимо одговорно наше заједнице на темељима друштвене правде, мира и еколошке планете”.

Тим поводом, у сарадњи са Ротари клубом Нови Сад, на пунктовима за поделу куваних оброка корисницима Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, у Футошкој 14 (336 корисника) и у Клубу пензионера „Олга Петров“, Футошка 67 (264 корисника) подељене су јабуке у количини од 3.000 kg (око 5 кg по кориснику). Јабуке су обезбеђене захваљујући донацији Ротари клуба Нови Сад.

Црвени крст Новог Сада је изузетно посвећен пружању помоћи лицима у стању социјалне потребе као и свим другим угроженим категоријама становништва, развијању солидарности међу људима и унапређењу хуманитарних вредности друштва.

Солидарност у Црвеном крсту присутна је сваког дана у години, али током септембра и октобра месеца посебно скрећемо пажњу на потребе корисника током „Недеље солидарности“ и „Месеца солидарности“. „Месец солидарности“ је почео 14. септембра током кога је Црвени крст Новог Сада упутио помоћ најстаријим суграђанима али и најугроженијим малишанима и завршио се 17. октобра обележавањем Светског дана борбе против сиромаштва.

Pin It on Pinterest