Izaberite stranicu

У недељу 30. јула 2023. године, у периоду од 18.00 до 20.00 сати, Црвени крст Новог Сада је у сарадњи Тимом Града за борбу против трговине људима, у центру Новог Сада, угао Змај Јовине улице и улице Моденe, обележио 30. јул, Светски дан борбе против трговине људима.

На поменутој локацији био је постављен је штанд Црвеног крста Новог Сада, а поред њега су се налазиле eдукатори из Програма борба против трговине људима који су делили информативни материјал у виду флајера и лифлета, док су се најмлађи суграђани забављали склапајући слагалицу, која је део превентивног пакета Борбе против трговине људима. Пролазници су имали прилику да се упознају са основним појмовима овог друштвеног проблема, како да га препознају, који су све начини за увлачење људи у ланац трговине људима као и са мерама опреза.

Догађају су, поред представника наше организације, присуствовали: доц. др Нада Падејски Шекеровић, руководитељка Сигурне женске куће Центра за социјални рад Града Новог Сада, Оливера Пејак Прокеш, судија Апелационог суда и Владимир Матијевић из Полицијскe управe у Новом Саду, Одељење криминалистичке полиције – Одсек за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи.

Pin It on Pinterest