Izaberite stranicu

У недељу, 8. октобра 2023. године, на Тргу слободе, Црвени крст Новог Сада је у склопу 31. Новосадског маратона, организовао хуманитарно рекреативну акцију “Трка за срећније детињство”, манифестацију Црвеног крста Србије уз мото акције: „Имамо циљ – Дођи на старт“.

Организоване су трке за основце и средњошколце на 1000 метара, 800 метара, 400 метара, трка за предшколце на 200 метара као и пузећа трка беба на 4,2 метра. Преко 1000 новосадских предшколаца, основаца и средњошколаца такмичило се у тркама и тиме су показали своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима, односно врлинама које су веома важне за развој сваког детета. Црвени крст Новог Сада је за првопласиране такмичаре, у свим категоријама, обезбедио пригодне награде.

Црвени крст Новог Сада је на позив Скупштине Града Новог Сада, као део организационог одбора, и ове године помогао реализацију 31. Новосадског маратона. На маратону је учествовало 856 такмичара из 20 земаља.

Чланови екипе прве помоћи Црвеног крста Новог Сада, укупно 40 едукованих младих волонтера, су били на располагању учесницима да евентуално укажу прву помоћ до доласка Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад. Дежурства су организована на пет пунктова, у периоду од 10.00 до 14.00 часова.

Захваљујући Јавно комуналном предузећу „Паркинг сервис“ које је нашој организацији обезбедило 5 бицикла, организован је и мобилни санитетски тим који је пратио маратонце целом дужином стазе. Наша организација је дала допринос успешној реализацији ове значајне међународне спортске манифестације за град, тако што је обезбедила и материјално-техничка средства: шаторе, носила, ћебад, санитетски материјал и др.

Сви Новосађани између 17.00 и 19.00, у трансфузиомобилу који је постављен у центру града, са бочне стране катедрале, имају прилику да дају крв и некоме спасе живот.

Pin It on Pinterest