Izaberite stranicu

У недељу, 24. марта 2024. године, одржан је 31. Новосадски полумаратон.

Црвени крст Новог Сада је на позив Скупштине Града Новог Сада, односно организационог одбора учествовао на наведеној међународној спортској манифестацији са 40 волонтера и 9 запослених. Наша организација је обезбедила едуковане волонтере у пружању прве помоћи, возила, ћебад, носила и неопходан материјал за евентуално збрињавање повређених учесника. Поред тога, наши волонтери су помагали у освежењу такмичарима, на пунктовима, током трајања трке.

Тркачи су стартоватли са Трга слободе у 10 часова, а манифестација са међународним предзнаком, упркос киши и хладном времену, окупила је 1.680 тркача, од предшколске доби до сениорског узраста оба пола. Осим главне трке, дугачке 21 километар, учесници су срећу окушали и у другим категоријама, попут штафетног полумаратона, трке задовољства или нордијског ходања, на пет и десет километара. Као и претходних година, организоване су трке средњошколаца, старијих и млађих основаца, предшколаца, традиционална пузећа трка беба, као и трка за особе са инвалидитетом.

Захваљујући Јавно комуналном предузећу „Паркинг сервис“ које је нашој организацији обезбедило 4 бицикла, организован је и мобилни санитетски тим који је пратио маратонце целом дужином стазе.

Pin It on Pinterest