Izaberite stranicu

У суботу и недељу, 25. и 26. маја 2024. године, едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада у пружању прве помоћи, учествовали су као санитетско обезбеђење на спортско-рекреативној манифестацији Тур де Фрушка. Треће издање ове манифестације изазвало је велико интересовање и ове године је било преко 2000 учесника. Свечано отварање је одржано испред хотела Мовенпик Фрушке Терме, у Врднику.

Наши волонтери, обучени у пружању прве помоћи, били су на располагању такмичарима оба дана у периоду од 9.00 до 18.00 часова. Дежурство је организовано на старту у Врднику код хотела Фрушке Терме. Наша организација је обезбедила неопходан санитетски материјал и сопствени превоз до санитетских пунктова.

Укупно је дежурало 12 едукованих младих волонтера уз координацију и подршку запослених. На манифестацији је било лакших повреда које су наши волонтери збринули.

„Тур де Фрушка“ (Tour de Fruška) је јединствена манифестација, намењена свим љубитељима бициклизма, рекреације, боравка у природи, добре музике и војвођанских гастрономских специјалитета, а представља спој спорта, привреде и туризма. Спортски део је резервисан за МТБ маратонске трке за обичне и е-бициклове, дечије трке и полигоне за најмлађе, друмске вожње путевима Фрушке горе, као и „trail“ трчање као посебан сегмент ове манифестације. Богат пропратни програм обухвата Ноћни базар уз присуство великог броја привредника из Војводине, као и презентацију културних дешавања, знаменитости и локалитета на штандовима туристичких организација. Ово је прилика за све да уживају у својим омиљеним хобијима и активностима, да се такмичите у професионалним и рекреативним тркама, пренесу млађим нараштајима љубав према активном начину живота и боравку у природи и подигну свест о природном и туристичком потенцијалу региона.

Pin It on Pinterest