Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада је, захваљујући Црвеном крсту Србије, организовао учешће волонтерке Тијане Топаловић, на Националној Скупштини младих Црвеног крста Италије, одржаној у Фиренци, од 29. до 31. октобра 2022. године.
Манифестацији интернационалног карактера су присуствовали представници из Француске, Велике Британије, Финске, Немачке, Луксембурга, Шпаније, Мађарске, Холандије, Јужног Судана, Замбије и Србије.

Теме овогодишњег сусрета младих су биле усмерене на дефинисање и решавање проблема младих, јачања посвећености младих Покрету Црвеног крста и оснаживања младих да учествују у процесима доношења одлука, јачању лидерских способности младих као и разматрању приоритета ангажовања младих волонтера. Реализоване су радионице у оквиру којих су представници имали прилику да размене искуство и прикажу рад омладине Црвеног крста у својим организацијама, односно Националним друштвима. У слободно време гости су имали могућност да прошетају и упознају се са богатом историјом и културним знаменитостима Фиренце.

Pin It on Pinterest