Izaberite stranicu

Акција „За сунчану јесен живота“ је организована 29.10.2015.г, у ресторану „Романов“.
Црвени крст је организовао свечани пријем за најстарије активисте и пензионере, по тридесетшести пут.

Свечаност су увеличали својим програмом:
– деца из вртића „Петар Пан“,
– Светозар Пантелемонов – члан Дневног боравка Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада и
– глумац, редитељ, поета – Миодраг Петровић.

Симболичне поклоне за све присутне на свечаности припремили су чланови Удружења МНРО.
На свечаности је Мирјана Курбалија проглашена за најстаријег активисту Црвеног крста Новог Сада, а пригодан поклон уручила јој је потпредседница Црвеног крста Новог Сада, Доц. др Оља Нићифоровић Шурковић. Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, Проф. др Никола Ћировић, уручио је награде Стевану Мрнштику, најстаријем грађанину Града Новог Сада, који је рођен 11.12.1916. године и брачном пару, Веми и Сими Бајић, који су 66 година у браку.

Победницима ликовно-литерарног Конкурса, на тему „Моји баба и деда“, поклоне је уручила Потпредседница Црвеног крста Новог Сада, а простор и свечаност улепшавали су њихови радови.
Акција је медијски подржана и изузетно добро пропраћена.

Завршна свечаност Aкције одржана је у Кисачу. У прелепо окићеној сали, уз велики број гледалаца, најмлађи су припремили богат програм, а све присутне је поздравио Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада.
Црвени крст као хуманитарна организација, током читаве године, кроз разне програме и активности, води бригу о старима, а у октобру месецу већ 36 година им посвећује више пажње. Надамо се да смо и ову јесен успели да обогатимо плодовима наших активности, са жељом да нашим суграђанима подаримо богатство сазнања да их нисмо заборавили, јер су они део свих нас. Још једну сунчану јесен поклонили смо свима онима који корачају стазама позних година.

Pin It on Pinterest