Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организовао је 21.12.2017. године у Историјском архиву Новог Сада,Филипа Вишњића 2А, традиционални, Завршни радно-свечани састанак са организаторима акција добровољног давалаштва крви из новосадских средњих школа, факултета, предузећа, установа, месних заједница и удружења грађана. Завршном састанку је присуствовало око 100 сарадника Црвеног крста Новог Сада.
Присутнима су се обратили: председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник др Братољуб Бркљача, директорка Завода за трансфузију крви Војводине, Проф. др Радмила Јовановић, секретар Црвеног крста Новог Сада, Драган Лазић, и Раде Станојчић – координатор добровољног давалаштва крви Црвеног крста Новог Сада.
На Састанку су сумирани резултати рада за 2017. годину и донет је Оперативни план акција добровољног давалаштва крви за 2018.годину.
Охрабрујући је податак да ни ове године у Новом Саду није било проблема у области добровољног давалаштва крви. Завод је и ове године планиране акције добровољног давалаштва крви оријентисао према потребама крви у Новом Саду. У 2018.години, акције ће бити прилагођене потребама клиника, те ће с тога донети План акција током године бити усклађиван.
На Састанку су уручена именовања секретарима основних организација Црвеног крста и актива добровољног давалаштва крви за мандатни период 2014-2018, а свим присутним су подељени зидни календари, шоље, привесци и оловке са логом Црвеног крста.
У наставку вечери организована је вечера и дружење а учесници су имали прилику да погледају Изложбу „Руски хероји Галипоља“.
Црвени крст Новог Сада се захваљује свим сарадницима и Историјском архиву Новог Сада на подршци за ову племениту активност.

Pin It on Pinterest