Izaberite stranicu

На позив Црвеног крижа/крста града Тузла, у периоду од 17. до 21. августа 2023. године, представници Црвеног крста Новог Сада су учествовали у раду 21. Летње школе младих, која је одржана у Еко дому на Мајевици.
Представници наше организације на наведеној едукацији били су:
1. Милица Марковић
2. Ања Веселиновић

У раду међународног Кампа су, поред домаћина и наших волонтера, учествовали и представници Црвеног крста Сомбор, Црвеног крижа Осијек, Црвеног крижа/крста Брчко Дистрикта, те Црвеног крижа Лукавац, Калесија и Сребреник.
Учесници кампа су имали прилику да слушају предавања и радионице из следећих тема: Ширење знања о Црвеном крсту, Одговор на природне и друге несреће, превенција и деловање служби заштите и спашавања, Реалистички приказ повреда, стања и обољења, Превенција трговине људима, Кардиопулмонална реанимација и употреба Аутоматског екстерног дефибрилатора. Предавање су одржали и припадници Службе радиоаматера Града Тузла, Горске службе спашавања-станица Тузла, Професионалне ватрогасне јединице Тузла а реализована је и радионица „Тимски рад“.

На завршетку Летње школе, у недељу 20. августа 2023. године, одржана је показна вежба Службе заштите и спашавања.
Учесници су имали прилику да осим усвајања нових знања време проведу у дружењу што је такође од изузетног значаја за њихово ангажовање и тимски волонтерски рад у организацији. Посебно место имала је могућност размене међусобних искустава у досадашњем волонтерском раду као и начинима ангажовања волонтера у организацијама из којих долазе.

Црвени крст Новог Сада се захваљује на позиву и упућује честитке Црвеном крижу/крсту града Тузле на организацији Кампа.

Pin It on Pinterest