Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

На позив Црвеног крижа Осијек, млади волонтери Црвеног крста Новог Сада, Давид Будак и Стефан Доганџић, учествовали су у раду 16. Летње школе младих друштва Црвеног крижа Осијечко-брањске жупаније. Летња школа је реализована у периоду од 17. до 27. августа у одмаралишту Црвеног крижа Осијечко-барањске жупаније у Ораховици.
У понедељак, 26. августа 2018. године, у Ораховици (Хрватска), Дејан Вучковић координатор за ванредне околнсти, је присуствовао свечаности поводом затварања 16. Летње школе младих Друштва Црвеног крижа Осјечко-барањске жупаније. Поред наше организације на свечаности су били и представници Црвеног крста Сомбор, Црвеног крста Добој (Р. Српска, БиХ) и Црвеног крижа/крста града Тузла (Босна и Херцеговина).
У раду школе, од 17. до 27. августа, учествовало је око 120 волонтера, узраста од 16 до 30 година из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије и они су едуковани из програма прве помоћи, превенције болести зависности, превенције трговине људима и програма сигурног понашања на интернету, за деловање у катастрофама са нагласком на комуникацију и организационе вештине, као и програма реалистичког приказа повреда, оболења и стања.

Pin It on Pinterest