Izaberite stranicu

Црвени крст Новог Сада – Градска организација на позив Скупштине Града Новог Сада, као члан Организационог одбора, традиционално, учествовала у реализацији 40. Планинарског маратона на Фрушкој Гори. Међународна манифестација, која се дешава у природи, у планинско-шумском амбијенту, на леп начин је презентовала наш Град и нашу земљу. Великом броју учесника ( процена организатора око 6000), и поред неповољних временских прилика (хладног времена, било је и снега), на располагању је било 19 стаза различитих дужина и висинских разлика, почев од оне најкраће од 10,144 километара, са висинском разликом од 472 метара па до оне најдуже од 133,614 километара са висинском разликом од 5.954 метара. Све су оне трасиране у брдовитом, шумском појасу Фрушке горе,  које су учесници изабрали зависно од својих физичких способности.
Санитетско обезбеђење је трајало од суботе 22. априла (од 7 часова) до недеље 23. априла до (20 часова). Укупно је дежурало 70 волонтера Црвеног крста Новог Сада на шест пунктова: Поповица, Парагово, Краљеве столице, Бранковац, Летенка и Андревље, са неопходним санитетским материјалом.
Због прохладног времена и расквашеног терена било је око 200 интервенција, које су наши обучени волонтери збринули. Учешће волонтера Црвеног крста Новог Сада било је изузетно запажено.

Pin It on Pinterest