Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

На основу закључака Градског штаба за ванредне ситуације од 26. фебруара 2018. год., поводом снежних падавина и ниских температура, Црвени крст Новог Сада је у четвртак 1. марта 2018. год. упутио помоћ Центру за социјални рад Града Новог Сада – прихватилишту за бескућнике у виду ћебади, јастука и топле одеће.
Истог дана, радници стручних служби Црвеног крста Новог Сада и Центра за социјални рад Града Новог Сада су посетили насеље Велики рит. На терену су уручена ћебад а становници овог насеља су обавештени да ће бити збринути сви којима буде потребна помоћ.
Црвени крст Новог Сада у оквиру програма Народне кухиње, подели 9600 прехрамбених пакета у току календарске године, односно 800 прехрамбених пакета на месечном нивоу, корисницима новчане социјалне помоћи из приградских насеља и осталим социјално угроженим корисницима који нису у могућности да свакодневно долазе до објеката народне кухиње. Списак корисника овог вида помоћи за социјлно угрожене кориснике формира се у сардњи са Центром за социјални рад Града Новог Сада.
Прехрамбени пакет садржи: брашно 10 kg, пасуљ 1 kg, пиринач 1 kg, тестенина 1 kg, уље 1 l и месне конзерве 1 kg.
Поделу наведених пакета у приградским местима врше активисти Основних организација Црвеног крста Новог Сада на волонтерској основи.
Дистрибуција ланч пакета за месеце јануар и фебруар 2017. године је реализована у периоду од 19. до 28. фебруара 2018. године, а поделом су биле обухваћене следеће средине: Степановићево, Руменка, Кисач, Бегеч, Сремска Kаменица, Буковац, Стари и Нови Лединци, Каћ, Будисава, Ченеј, Пејићеви салаши, Ковиљ, Футог, Ветерник, Шангај, Бангладеш и Велики Рит.

Pin It on Pinterest