Izaberite stranicu

Црвени крст Србије је, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обезбедио средства за опоравак деце у одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“, у Баошићима.

У смени од 25. јула до 03. августа 2023. године, боравило је 19 деце основношколског узраста, у пратњи једног васпитача.
Испраћају деце на море, у понедељак 24. јула 2023. године, у 19.00 часова, на паркингу испред Нове аутобуске станице у Новом Саду, Сентандреjски пут 9, присуствовали су Данијела Костић, чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци, и секретар Црвеног крста Новог Сада, др Драган Лазић.

У петак 4. августа 2023. године, у 7.00 часова ујутро, деца су се вратила са мора, на паркинг испред Нове аутобуске станице у Новом Саду, Сентандрејски пут 9.

Деци је била на располагању плажа одмаралишта уз стални надзор васпитача и спасилаца, а непливачима је обезбеђена школа пливања. Деца су се дружила са вршњацима из Ужица, Лучана, Ивањице и других градова и општина широм Србије.

Значајно је истаћи да су деца, која су била обухваћена опоравком, била учесници Летње школе подмлатка Црвеног крста Србије. Активности су спроводили едуковани млади волонтери Црвеног крста Вождовац, Стари град и Рума.

Деца су кроз радионице, упозната са организацијом Црвеног крста и њеним основним принципима. Затим, имала су прилику да стекну основна знања и вештине из прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и оболења, као и да се едукују кроз програме Промоција хуманих вредности, Борба против трговине људима, да учествују у ликовној радионици и друго.

Посебно задовољство за децу представљале су музичке вечери на отвореном, које су реализовали волонтери Црвеног крста.

Pin It on Pinterest