Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту и Црвеним крстом Србије, а у оквиру пројекта „Програми и активности за помоћ деци и младима у стању социјалне потребе“ и ове године омогућио бесплатно летовања за децу из породица у стању социјалне потребе.
У смени од 6. до 15. јула 2019. године, боравило је 92 деце основношколског узраста у пратњи 5 васпитача, у Одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићу, Република Црна Гора. Групу су чинила деца чији су родитељи корисници Народне кухиње Црвеног крста Новог Сада, деца из Дневног боравка за децу и омладину и сигурне дечије куће Центра за социјални рад Града Новог Сада, Центра за породични смештај и усвојење и Дечијег села „Др Милорад Павловић“ из Сремске Каменице.
Велики број деце је по први пут боравио на мору. Захваљујући Граду Новом Саду и Црвеном крсту Србије деца из посебно социјално угрожених породица су имала прилику да се друже са вршњацима из Врања, Краљева и са Косова и Метохије. Деци је била на располагању плажа Одмаралишта уз стални надзор васпитача и спасилаца, а непливачима је била обезбеђена школа пливања. Учествовала су у едукативним, спортским и културним садржајима. Радионице у оквиру Летње школе Подмлатка Црвеног крста Србије, реализовали су млади едуковани волонтери Црвеног крста. Релизатори Летње школе су анимирали децу кроз следеће садржаје:
* Учионица Дифузије
* Радионица Прве помоћи
* Радионица Реалистичког приказа повреда, обољења и стања
* Радионица Превенције трговине људима
* Радионица Промоције хуаних вредности
* Ликовна секција
* Музичка секција
Вечерњи сати су осим едукативних били осмишљени разним садржајима културно забавног карактера (маскенбал, представе, караоке, квизови), а посебно задовољство за децу представљале су музичке вечери на отвореном које су реализовали волонтери Црвеног крста.
Испраћају деце на море, 5. јула 2019. године, испред Железничке станице у Новом Саду, присуствовале су помоћница градоначенлика Љиљана Коковић и в.д. начелника градске управе за социјалну и дечију заштиту Вера Гркавац.

Pin It on Pinterest