Црвени крст Новог Сада је захваљујући Црвеном крсту Војводине и Покрајинској влади АП Војводине, омогућио седмодневни одмор за 28 деце у одмаралишту Црвеног крста Сомбор у Бачком Моноштору, у термину од 30. августа до 5. септембра 2021. године. У одмаралишту су боравила деца основношколског узраста из социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада под надзором педагошке асистенткиње ОШ „Душан Радовић“ Зорице Калањош, дугогодишње волонтерке Црвеног крста Новог Сада. Захваљујући донаторима наша организација обезбедила је пригодне поклоне за сву децу пре поласка у одмаралиште. У оквиру седмодневног боравка у одмаралишту, обезбеђени су превоз, здравствена заштита и едуковани волонтери Црвеног крста Новог Сада (реализатори Летње школе) који су кроз интерактивни рад у мањим групама реализовали различите едукативне и забавне садржаје.
Током реализације Летње школе подмлатка, деца су осим поподневних тематских радионица имала прилику да свако јутро присуствују радионици „Црвени крст и ја“ где су учили првенствено о историјату Црвеног крста и принципима наше организације, дифузији и међународном хуманитарном праву.
Релизатори Летње школе су анимирали децу кроз следеће тематске садржаје:
* Радионица Дифузије „Црвени крст и ја“ – Радомир Средановић
* Радионица Прве помоћи – Никола Јовић
* Радионица Превенције трговине људима – Милица Милетић
* Радионица Промоције хуманих вредности – Ангелина Митић
Као посебан део Летње школе, а у склопу вечерњих активности, реализатори су припремали разнолик вечерњи програм у којем су деца посебно уживала.
Представници Црвеног крста Новог Сада су 2. септембра 2021. године посетили организацију Црвеног крста Сомбор и одмаралиште Бачки Моноштор у којем су провели пријатно поподне дружећи се са децом и љубазним домаћинима.
Програми одмора и опоравка деце Црвеног крста дају велики допринос у мотивисању деце за учењем и хуманијим односом према другима.
Захваљујемо Црвеном крсту Војводине који је омогућио превентивни опоравак деце, као и љубазним домаћинима у oдмаралишту Црвеног крста Сомбор, у Бачком Моноштору на гостопримству и несебичној помоћи у реализацији ове активности.

Pin It on Pinterest