Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је у сарадњи са Црвеним крстом Војводине обезбедио седмодневни одмор за 25 деце у Одмаралишту Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу, у термину од 17. 06. до 23.06.2019. године, са 75 вршњака из Зрењанина, Жабља, Титела, Бачке Паланке и Беочина. У одмаралишту су боравила деца из новосадских основних школа „Коста Трифковић“, „Ђорђе Натошевић“ , „Васа Стајић“ и „Петефи Шандор“ .
Уз седмодневни боравак у одмаралишту, деци је био обезбеђен превоз до одмаралишта на Вршачком брегу, здравствена заштита и волонтери Црвеног крста (реализатори Летње школе) који су кроз интерактивни рад у мањим групама реализовали са децом радионице Промоције хуманих вредности, Прве помоћи и реалистичког приказа повреда и оболења, музичке, плесне, ликовне, спортске и креативно – психолошке радионице у зависности од интересовања деце. У оквиру вечерњег програма организована су такмичења: Покажи шта знаш, избор за мис и мистера, најбоље фризуре, маскенбал, игре без граница и Квиз “Шта знаш о Црвеном крсту”.
Делегација Црвеног крста Новог Сада у саставу:
1. Јасмина Пастоњицки, директор основне школе „Васа Стајић“ и председник Актива директора новосадских основних школа
2. Милан Спасојевић, директор основне школе „Коста Трифковић“
3. Недељко Ђорђић, директор основне школе „Ђорђе Натошевић“
4. Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада
посетила је 19. јуна Одмаралиште Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу. Током посете утврђено је да су услови за боравак деце у погледу хигијене, исхране и услова за одмор и рекреацију у природи на високом нивоу и да је дејство ове ваздушне бање посебно значајна за децу из градске средине која све мање бораве на отвореном у природи.
Црвени крст Новог Сада се захваљује Сузани Цветановић, секретару Црвеног крста Вршац и колегама из ове организације, на добродошлици и гостопримству.
Програми одмора и опоравка деце Црвеног крста дају велики допринос у мотивисању деце за учењем и хуманијим односом према другима.

Pin It on Pinterest