Izaberite stranicu

Основна организација Црвеног крста Новог Сада у Скупштини Града Новог Сада у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, организовала је акцију добровољног давања крви у среду 19. октобра 2022. године, у периоду од 9.00 до 13.00 часова. На акцију се одазвало 53 добровољна даваоца крви а прикупљено је 48 јединица крви. Акцију су медијски испратили „Канал 9“ и „Новосадска ТВ“ Захваљујемо се организатору акције Габриели Јовановић и осталим сарадницима на одлично организованој акцији а посебну захвалност дугујемо запосленима на на исказаној хуманости.

У четвртак 20. октобра 2022. године, ученици Медицинске школе „7.април“ су у просторијама Завода за трансфузију крви Војводине, дошли да дају крв.Укупно је дошло 39 ученика, а 38 ученика је дало крв, од чега је њих 35 први пут дало крв. Организатори акције добровољног давања крви су биле наше сараднице Милка Тодић, Kристина Гаврић, Марија Марко и Зорана Антинић, којима се овим путем захваљујемо на ангажовању и мотивацији младих медицинара да дају ову драгоцену течност. Акцију је лично подржао и директор школе Ђорђе Искрин

У петак, 21. октобра 2022. године, Црвени крст Новог Сада и Завод за трансфузију крви Војводине, у периоду од 9.00 до 12.00 часова, организовали су акцију добровољног давања крви у Матици српској. На акцију су дошла 32 потенцијална даваоца а крв је дало 28 даваоца. Хвала свим запосленима на хуманом делу.

У суботу 22. октобра 2022. године, чланови Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији су у просторијама Завода за трансфузију крви Војводине, дошли да дају крв. Укупно је дошло 45 даваоца, а 42 даваоца је дало крв. Организатор акције добровољног давања крви је био Бојан Миленић, наш дугогодишњи сарадник, којем дугујемо захвалност на организацији и мотивацији чланова овог удружења.Председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник др Братољуб Бркљача је својим присуством и личном чином давања подржао ову високохуманитарну активност.

У среду 26. октобра 2022. године, у периоду од 8.00 до 11.00 часова, Основна организација Црвеног крста покрајинских органа, службе и Скупштине АП Војводине у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, организовала је акцију добровољног давања крви у холу испред сале библиотеке Скупштине града Новог Сада. На акцију је дошло 51 давалац а крв је дало 50 давалаца. Први пут крв су дале 5 особе.Упућујемо највећу захвалност свим даваоцима и нашој сарадници Емануели Шобић на одлично организованој акцији.

Pin It on Pinterest