Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs

Црвени крст Новог Сада је традиционално организовао 33. Скупштину Омладинске теренске јединице „Јован Јовановић Змај“. Годишњој скупштини присуствовали су гости из следећих организација Црвеног крста: Бања Луке, Београда, Вучитрна, Горњег Милановца, Загреба, Зрењанина, Ковина, Кикинде, Косовске Митровице, Крагујевца, Новог Сарајева, Осијека, Панчева, Руме, Сомбора, Скопја, Тузле и Ужица. Укупно око 140 учесника.
Гости су стигли у наш град 12. маја. У Клубу младих су их сачекали љубазни домаћини. Након смештаја код домаћина, у вечерњим сатима, организован је обилазак центра Новог Сада и ноћни провод.
Субота, 13. мај, волонтери су се окупили испред Ректората новосадског универзитета како би гости имали прилику да погледају реализацију обавезног курса у пружању прве помоћи студентима прве године Универзитета у Новом Саду. Након тога организован обилазак Фестивала науке и обилазак града.
У просторијама Црвеног крста Војводине организаован је свечани део Скупштине. На самом почетку младима се обратио председник комисије за прву помоћ и члан Управног одбора Црвеног крста Новог Сада проф.др Миодраг Драпшин. Извештај о раду ОТЈ Извршни одбор је поднео видео презентацијом. Након уводног дела гости су појединачно представљали своје Организације Црвеног крста. Председник комисије за прву помоћ и члан Управног одбора Црвеног крста Новог Сада проф.др Миодраг Драпшин уручио је захвалнице и плакете истакнутим волонтерима Црвеног крста Новог Сада.
Након свечаног дела за домаћине и госте је обезбеђено освежење у Клубу младих. У вечерњим сатима су се окупили на опроштајној журци у кафе клубу „Академац“. Млади волонтери теренске јединице заједно са својим гостима из других организација уживали су у добром расположењу и забави.
Недеља, 14. мај, је нажалост, био дан за растанак, али је и ова Скупштина показала да су млади неисцрпни извор ентузијазма и да су један од највреднијих делова Црвеног крста.

Pin It on Pinterest