Izaberite stranicu

Crveni krst Novog Sada je tradicionalno organizovao Godišnju skupštinu za mlade volontere Crvenog krsta.

Godišnjoj skupštini prisustvovali su gosti iz sledećih organizacija Crvenog krsta: Banjaluka, Bijeljina, Osijek, Darda, Tuzla, Sarajevo, Danilovgrad, Podgorica, Užice, Kragujevac, Čačak, Zvečan, Beograd – Stari Grad, Pančevo, Kikinda, Sombor, Zrenjanin i Šabac (oko 140 učesnika).

Sednica Skupštine Omladinske terenske jedinice “Jovan Jovanović Zmaj” je održana 24.aprila 2010.g. u 12,00 sati, u Svečanoj sali Crvenog krsta Vojvodine, Pionirska 12, gde su ljubazni domaćini ugostili učesnike svečanim koktelom.

Na Sednici je prezentovan Izveštaj o radu u toku 2009.godine, donet Plan rada za 2010.godinu, izabran Izvršni odbor OTJ i predstavnici u Skupštinu Crvenog krsta Novog Sada, a najistaknutijim mladim volonterima Crvenog krsta Novog Sada, predsednik Crvenog krsta Novog Sada Prof.dr Mira Govorčin je uručila, nakon obraćanja, zaslužena priznanja.

Organizovan je Okrugli sto na temu „Sedam principa Crvenog krsta“. Velika zainteresovanost mladih i aktivno učešće u diskusiji, pokazala je da mladi Crvenog krsta treba u budućnosi da daju snažan doprinos razvoju organizacija Crvenog krsta, a posebno treba obratiti pažnju na selekciju i regrutaciju novih volontera, koji će delovati u skladu sa principima Crvenog krsta.

Nakon završetka Okruglog stola naši gosti sa ljubaznim domaćinima su iskoristili lepo vreme i proveli dan upoznavajući kulturne znamenitosti Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave.

Centralna žurka je održana u klubu “Luna-Lupus” – i počela je u 21,00 čas, a trajala do …gde su mladi volonteri uživali u dobrom raspoloženju i zabavi, a sjajnu atmosferu su upotpunili muzičari.

Nedelja, 25.april je, nažalost, bio dan za rastanak ali je i ova Skupština pokazala da su mladi neiscrpni izvor entuzijazma i poleta i da je to jedan od najvrednijih delova Crvenog krsta.

Pin It on Pinterest