Izaberite stranicu

Crveni krst Novog Sada je i ove godine je organizovao Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći i RPPO. Cilj ovih takmičenja je bio prvenstveno da se kod mladih razvija osećaj humanosti i požrtvovanja, a da stečenim znanjima i iskustvima, na pravom mestu i u pravom trenutku ukažu prvu pomoć. Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda i oboljenja održano je 17.aprila 2010.g. u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“.

U kategoriji omladine učestvovalo je četiri ekipe, a pobednik je ekipa Omladine Crvenog krsta I. (ekipa je sačinjena od učenika Gimnazije „Svetozar Marković“, Gimnazije „Laza Kostić“,Saobraćajne škole Pinki, Tehničke škole „Mileva Marić – Ajnaštajn“ i Ekonomske škole „Svetozar Miletić“).

U kategoriji podmlatka učestvovalo je četiri ekipe, a pobednik je ekipa Podmladka Crvenog krsta I (ekipa je sačinjena od učenika osnovnih škola „Vasa Stajić“, OŠ pri gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Petefi Šandor“).

Plasman ekipa:

PODMLADAK

Podmladak Crvenog krsta I, 775 bodova, I mesto
Podmladak Crvenog krsta II, 750 bodova, II mesto
OŠ „Marija Trandafil“, 741 bod, III bodova
OŠ „Žarko Zrenjanin“, 737 bodova, IV mesto

OMLADINA

Omladina Crvenog krsta I, 921 bod, I mesto
Omladina Crvenog krsta II, 892 boda, II mesto
Medicinska škola „7.april“ I, 877 bodova, III mesto
Medicinska škola„7.april“ II, 780 bodova, IV mesto

Prvoplasirane ekipe u obe kategorije će predstavljati Crveni krst Novog Sada na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će se održati 5 i 6. juna 2010.g na Letenci.

Pin It on Pinterest