Izaberite stranicu

Градско такмичење у пружању прве помоћи одржано је, у суботу 14. маја 2022. године у Установи за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици.
У обраћању, начелника Јужнобачког управног округа Милана Новаковића поздравио је све такмичаре и госте поруком да су сви победници самим учешћем на такмичењу. Председник Црвеног крста Новог Сада пуковник др Братољуб Бркљача, истакао је важност прве помоћи у свакодневном животу и отворио такмичење.
Леп и сунчан дан су допринели да се у предивном амбијенту Дечијег села успешно спроведе такмичење, а посебно велики допринос су дали волонтери Црвеног крста Новог Сада који су учествовали у организацији, као и волонтери из програма реалистичког приказа повреда, обољења и стања.
Допринос успешној реализацији такмичења дали су Завод за хитну медицинску помоћ Нови Сад, Ватрогасни савез града Новог Сада и волонтери из програма Промоција хуманих вредности и програма Борбе против трговине људима.
На Градском такмичењу у пружању прве помоћи учествовали су и драги гости, односно екипа омладине Црвеног крста Суботица и екипа омладине Црвеног крста Зрењанин. Наведене организације су предводили секретар Црвеног крста Зрењанин, Александра Танасијевић и секретар Црвеног крста Суботица, др Синиша Трајковић.
Резултате такмичења саопштила је прим. др Биљана Савић, која се захвалила свима који су помогли успешну реализацију такмичења а затим је прогласила победнике.
У категорији подмлатка учествовало је пет екипа (екипа броји 6 такмичара).
Пласман екипа подмлатка:
1. Колибри – ОШ „ Коста Трифковић“ и ОШ „Петефи Шандор“
2. Веверица – ОШ „Светозар Марковић Тоза“, ОШ „Ђорђе Натошевић“, ОШ „Петефи Шандор“ ОШ „Иван Гундулић“, ОШ „Ђура Даничић“ ОШ „Васа Стајић “
3. Весели патуљци – OШ „Васа Стајић“
4. Звончица – ОШ „ Коста Трифковић“
5. Златна греда – ОШ „Петефи Шандор“, ОШ „Жарко Зрењанин“, ОШ „Светозар Марковић Тоза“, ОШ „Коста Трифковић“, ОШ „Ђорђе Натошевић“
У категорији омладине учествовало је пет екипа ((екипа броји 6 такмичара)
Пласман екипа омладине:
1. Весели возић – Медицинска школа „7. Април“, ТШ „Милева Марић Ајнштајн“
2. Вила – Средња медицинска школа „Хипократ“
3. Срна – Средња медицинска школа „Хипократ“
4. Црвени крста Зрењанин – ревијално
5. Црвени крст Суботица – ревијално
Првопласиране екипе у обе категорије ће представљати Црвени крст Новог Сада на Покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, које ће се одржати 10. септембра 2022. године.
Након завршетка такмичења драги гости из Црвеног крста Суботица и Црвеног крста Зрењанин посетили су изложбу „Црвени крст Новог Сада кроз три века хуманости“ у холу Историјског архива града Новог Сада.

Pin It on Pinterest