Пионирска 12, 21000 Нови Сад | Тел. 6622-755 | Факс. 523-945 | info@gockns.org.rs
Црвени крст Новог Сада je 2. септембра 2020. године уручио хуманитарну пошиљку Црвеном крижу Вуковар, за крајњег корисника Заједничко веће општина Вуковар. Хуманитарна пошиљка се састоји од 188 школских торби, које су дониране од стране Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине.
Ова донација намењена је Заједничком већу општина Вуковар за децу која полазе у први разред основне школе у школској 2020/2021 години на територији источне Славоније, Барање и западног Срема.
Влатко Главаш равнатеља Црвеног крижа Вуковар, састао се са секретаром Црвеног крста Новог Сада Драганом Лазићем и разговарано је о наставку сарадње ове две организације у хуманитарној области и могућности унапређења сарадње у традиционалним активностима Црвеног крста.
Срђан Јеремић председник Заједничког већа општина Вуковар пожелео је добродошлицу делегацији и захвалио се на логистичкој подршци за наведену хуманитарну пошиљку. Пријему су присуствовали и Винко Лазић, секретар Заједничког већа општина Вуковар и јереј Милан Ковачевић-сарадник Црвеног крста Новог Сада.

Pin It on Pinterest